HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariska Piroger
topBanner
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med persiljesallad och hummusyoghurt

Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & vitlök! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en fräsch persiljesallad och en krämig hummusdressing.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojamjölksesamägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

1 paket

Kidneybönor

4 g

Panamat

½ burk

Tomatpuré

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Pajdeg

(Innehållergluten)

20 g

Pumpafrön

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

25 g

Hummus

(Innehållersesam)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

½ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3732.0442 kJ
Energi (kcal)891.98 kcal
Fett36.785 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater99.1387 g
varav socker17.8 g
Protein26.5925 g
Salt5.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini [½ st, 2P] grovt. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Panamat, salt* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* och stek i 4-5 min.

3

Rulla ut (den runda) pajdegen och dela den i 4 lika "tårtbitar". Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att sluta pirogerna. Lägg försiktigt över dem till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite. TITTA HIT! Ibland blir det tokigt - er pajdeg är ju rund och inte rektangulär som på bilderna! För de finaste pirogerna delar du degen jämnt i fyra "tårtbitar", lägg fyllning i mitten och vik ihop sidorna. Slut dom med att pressa kanterna lätt med en gaffel. 

4

Skölj av stekpannan, hetta upp den medelhög värme och rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en skvätt vatten* (för att få flytande konsistens), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Plocka av persiljeblad. Blanda persilja och lite olivolja* med morot och palsternacka i en skål.

6

Lägg upp piroger och persiljesallad på tallrikar. Strö pumpafrön över salladen och ringla över hummusdressing. Servera resterande hummusdressingen som dip till pirogerna.