Vegetariska piroger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med persiljesallad och hummusyoghurt

Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & vitlök! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en fräsch persiljesallad och en krämig hummusdressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Palsternacka

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

1

Kidneybönor

4

Panamat

½

Tomatpuré

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pajdeg

1

Pumpakärnor

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25

Hummus

(Innehåller Sesam)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)892 kcal
Energi (kJ)3732 kJ
Fett36.73 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater99.14 g
varav socker17.8 g
Protein26.59 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini [½ st, 2P] grovt. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Panamat, salt* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* och stek i 4-5 min.

Fyll och baka piroger
3

Rulla ut (den runda) pajdegen och dela den i 4 lika "tårtbitar". Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att sluta pirogerna. Lägg försiktigt över dem till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite. TITTA HIT! Ibland blir det tokigt - er pajdeg är ju rund och inte rektangulär som på bilderna! För de finaste pirogerna delar du degen jämnt i fyra "tårtbitar", lägg fyllning i mitten och vik ihop sidorna. Slut dom med att pressa kanterna lätt med en gaffel. 

Förbered hummusyoghurt
4

Skölj av stekpannan, hetta upp den medelhög värme och rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en skvätt vatten* (för att få flytande konsistens), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda sallad
5

Plocka av persiljeblad. Blanda persilja och lite olivolja* med morot och palsternacka i en skål.

Servera
6

Lägg upp piroger och persiljesallad på tallrikar. Strö pumpafrön över salladen och ringla över hummusdressing. Servera resterande hummusdressingen som dip till pirogerna.