Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & vitlök! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en fräsch persiljesallad och en krämig hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Palsternacka
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
1
Kidneybönor
4
Panamat
½
Tomatpuré
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Pajdeg
1
Pumpakärnor
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25
Hummus
(Innehåller Sesam)
1
Bladpersilja
1
Ägg (steg 3)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini [½ st, 2P] grovt. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Panamat, salt* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* och stek i 4-5 min.
Rulla ut (den runda) pajdegen och dela den i 4 lika "tårtbitar". Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att sluta pirogerna. Lägg försiktigt över dem till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite. TITTA HIT! Ibland blir det tokigt - er pajdeg är ju rund och inte rektangulär som på bilderna! För de finaste pirogerna delar du degen jämnt i fyra "tårtbitar", lägg fyllning i mitten och vik ihop sidorna. Slut dom med att pressa kanterna lätt med en gaffel.
Skölj av stekpannan, hetta upp den medelhög värme och rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en skvätt vatten* (för att få flytande konsistens), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Plocka av persiljeblad. Blanda persilja och lite olivolja* med morot och palsternacka i en skål.
Lägg upp piroger och persiljesallad på tallrikar. Strö pumpafrön över salladen och ringla över hummusdressing. Servera resterande hummusdressingen som dip till pirogerna.