Skip to main content
Vegetariska halloumi-tacos
Vegetariska halloumi-tacos

Vegetariska halloumi-tacos

med varm rödbetsrelish och citronaioli

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Halloumi står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

2 st

Tomat

½ st

Gurka

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 tsk

Socker till glaze

2 dl

Vatten till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)4347 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett62.6 g
varav mättat21.7 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker24.8 g
Kostfiber8.7 g
Protein32.5 g
Salt5.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium530.7 mg
Calcium39.3 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lök i tunna skivor.

Riv rödbeta (oskalad).

TIPS: Använd handskar för att undvika fläckar på händerna.

Laga relish
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt rödbeta, balsamvinäger, socker och en nypa salt. Stek i 2–3 min, eller tills mjukt.

Tillsätt vatten och stek i 5–6 min eller tills vätskan har reducerats. Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.

Blanda citronaioli
3

Medan relishen tillagas, skär citron i klyftor.

Blanda aioli och en skvätt citronsaft.

Finhacka tomat.

Skär gurka i tunna stavar.

Skär halloumi i stavar (4 per person).

Skölj salladsmix.

Stek halloumi
4

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Tillsätt halloumi och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Värm tortillas
5

Medan osten steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre varje tortilla med citronaioli, och fyll med gurka, tomat, salladsmix, rödbetsrelish och halloumi.

Servera med citronklyftor vid sidan av.