Skip to main content
Indisk butter chicken-curry

Indisk butter chicken-curry

med kachumbersallad och örtpita

4.4
(86)

Butter chicken är en mild och krämig currygryta som passar hela familjen. Vi smaksätter den krämiga såsen med tikka masala och vår egen kryddblandning, Milda Mahal, och serverar vår butter chicken med kokosris och indisk kachumbersallad med grönsaker och syltad lök. Dessutom rostar vi pitabröd med en myntaolja som tillbehör.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

½ st

Lök

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Granatäpple

1 st

Mynta

125 g

Körsbärstomater

4 g

Buljong

½ st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Basmatiris

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

30 g

Tikka masala

4 g

Milda Mahal

35 g

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till örtolja

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

2 msk

Smör till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Energi (kJ)5484 kJ
Energi (kcal)1311 kcal
Fett66.6 g
varav mättat33.2 g
Kolhydrater131.8 g
varav socker25.3 g
Kostfiber9.3 g
Protein53.7 g
Salt7.3 g
Potassium496.7 mg
Calcium44.1 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/ 200 °C (varmluft).

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs riven kokos i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta lök
2

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Pressa citrussaft i en liten skål. Tillsätt socker och salt.

Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Lägg tomat, gurka och granatäpple i en stor skål och ställ åt sidan.

Finhacka mynta.

Blanda mynta, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Stek kyckling
4

Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3–4 min, eller tills brynt. Vänd då och då.

Tillsätt tikka masala, tomatpuré, Milda Mahal, socker och smör. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt buljong, salt, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 1–2 min, tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rosta pita
5

Under tiden, placera pita på en plåt med bakplåtspapper och pensla med myntaolja.

Grädda i ugnen i 2–3 min, eller tills krispiga och rostade.

Vänd ner syltad lök (inklusive lag), olivolja och salt i skålen med sallad precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kokosris och kycklingcurry i djupa tallrikar.

Servera med kachumbersallad och pitabröd.