
Kött och potatis är basen i många klassiska recept som går hem hos de flesta familjer. Kvällens middag innehåller båda två, men bjuder på nya twister och smakupplevelser! Vi steker fläskkotlett och låter den sedan sjuda i en aromatisk buljong. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morötter och rödbetor, och sedan serverar vi dagens rätt med en riktigt krämig tzatziki.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Fläskkotlett hel
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citrusfrukt
½ st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
1 st
Rödbeta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Palsternacka
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Kan innehålla spår av allergener, Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
½ dl
Vatten till sås
½ msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Tärna potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, grovhacka dill.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med hälften av Vitlöksflörter och salt.

Riv eller pressa vitlök fint.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda vatten, buljong, resterande Vitlöksflörter och en generös skvätt citrusfruktsaft i en ny liten skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Sänk till medelvärme.
Tillsätt citrusfruktbuljong till stekpannan och skeda det över köttet i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar.
Ringla citrusfruktbuljong över köttet och toppa rotfrukter med sesamfrön.
Servera med resterande citrusfruktklyftor.

