
Upptäck det centralamerikanska köket med vår kryddiga fläsk- och grönsaksgryta. I denna spännande rätt kombinerar vi den smakrika grytan med majsris och citrusfruktsyltad rödlök för att skapa en spännande matupplevelse för hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
½ st
Lök
150 g
Jasminris
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Majs
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
300 g
Fläskkotlett hel
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Smör till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till gryta
1 msk
Smör till gryta
½ tsk
Socker till gryta
¼ tsk
Salt till gryta

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Häll av majs.
Rör i ris, majs och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme, tillsätt smör och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda citrusfruktsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök och chiliflakes i lagen och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Krydda kött med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och paprika i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt Panamat och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, vatten, smör, socker och salt.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Lägg upp majsris och köttgryta i skålar.
Toppa med syltad rödlök och en klick gräddfil.