
I kväll styr vi kosan mot Indien och åker på en kulinarisk upptäcksfärd. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god tikka masala-kryddad kyckling som vi serverar med rostad potatis, morot och palsternacka som vi smaksätter med våra egna kryddblandningar Ginger Ninja och Curry-on. Vi toppar kyckling och rotfrukter med färsk rödlök, chili och koriander och serverar en yoghurtsås med aprikoschutney som tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Curry on
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Aprikoschutney
500 g
Potatis
1 st
Chili
2 st
Palsternacka
30 g
Tikka masala
½ st
Lök
2 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till lök
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, morot och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Curry-On, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Blanda lök och salt i en liten skål. Massera in salt i lök i 10 sek och ställ åt sidan tills servering.

Täck kyckling med tikka masala och krydda med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg sedan över den på andra halvan av plåten och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, plocka korianderblad.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Blanda aprikoschutney, yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp kyckling och rotfrukter i djupa tallrikar.
Toppa med lök, chili och koriander.
Servera med chutney-yoghurt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.