Skip to main content
Tikka masala-kryddad kyckling

Tikka masala-kryddad kyckling

med curry-rotfrukter och chutney-yoghurt

I kväll styr vi kosan mot Indien och åker på en kulinarisk upptäcksfärd. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god tikka masala-kryddad kyckling som vi serverar med rostad potatis, morot och palsternacka som vi smaksätter med våra egna kryddblandningar Ginger Ninja och Curry-on. Vi toppar kyckling och rotfrukter med färsk rödlök, chili och koriander och serverar en yoghurtsås med aprikoschutney som tillbehör.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt
Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Curry on

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Aprikoschutney

500 g

Potatis

1 st

Chili

2 st

Palsternacka

30 g

Tikka masala

½ st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till lök

¼ tsk

Salt till kött

Energi (kJ)2528 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett8.6 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater89.7 g
varav socker24.8 g
Kostfiber13.9 g
Protein45.9 g
Salt4.9 g
Potassium1211.8 mg
Calcium5.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, morot och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Curry-On, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Blanda lök och salt i en liten skål. Massera in salt i lök i 10 sek och ställ åt sidan tills servering.

Rosta kyckling
3

Täck kyckling med tikka masala och krydda med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg sedan över den på andra halvan av plåten och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, plocka korianderblad.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Blanda chutney-yoghurt
5

Blanda aprikoschutney, yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling och rotfrukter i djupa tallrikar.

Toppa med lök, chili och koriander.

Servera med chutney-yoghurt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.