
Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna till med - vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och citrusfrukt, hackade tomater och syltad lök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
1 st
Citrusfrukt
1 st
Tomat
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Förskuren spetskål
2.5 g
Tex-Mex
20 g
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Lök
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka lök.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda lök, en generös skvätt citrussaft, socker och salt i en medelstor skål.
Ställ åt sidan tills servering.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och salt, och stek i ytterligare 1 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Grovhacka tomat.
Blanda aioli och resterande citrussaft i en medelstor skål.
Vänd ner kål och salt.
Blanda BBQ-sås, Tex Mex-krydda och vatten i en liten skål.

Fyll tortillas med färs, BBQ-sås, slaw, tomat och syltad lök.