Skip to main content
Amerikanska BBQ-blandfärstacos

Amerikanska BBQ-blandfärstacos

med coleslaw och syltad lök

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna till med - vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och citrusfrukt, hackade tomater och syltad lök.

Taggar:
Supersnabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt
Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Citrusfrukt

1 st

Tomat

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

150 g

Förskuren spetskål

2.5 g

Tex-Mex

20 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Lök

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till slaw

2 msk

Vatten till sås

Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett40.5 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker23.6 g
Kostfiber8.9 g
Protein32.4 g
Salt5.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium398.9 mg
Calcium57.4 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Sylta lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka lök.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda lök, en generös skvätt citrussaft, socker och salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Stek färs
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och salt, och stek i ytterligare 1 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Grovhacka tomat.

Blanda aioli och resterande citrussaft i en medelstor skål.

Vänd ner kål och salt.

Blanda BBQ-sås, Tex Mex-krydda och vatten i en liten skål.

Servera
4

Fyll tortillas med färs, BBQ-sås, slaw, tomat och syltad lök.