Idag blir det torsk med ljuvliga medelhavssmaker! Den tomatbaserade såsen med oliver, spenat och bönor får smak av vår egen kryddblandning Medelhavets pärla. Till serveringen bjuder vi också fluffig couscous och färsk persilja. Blunda och dröm dig bort till Italien!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
35 g
Oliver
380 g
Cannelinibönor
390 g
Krossade tomater
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Medelhavets Pärla
30 g
Spenat
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till gryta
1 tsk
Socker till gryta
½ tsk
Salt till gryta
¼ tsk
Salt till fisk

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, häll av och skölj bönor.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera oliver.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills något mjukt.
Tillsätt Medelhavets pärla, buljong, krossade tomater, bönor, vatten, oliver, socker, salt och en nypa peppar och sjud i 8–10 min.

Under tiden, skölj spenat.
Finhacka persilja.
När det återstår 4–5 min av såsens koktid, krydda fisk med salt och en nypa peppar.
Rör ner spenat i såsen.
Placera försiktigt fisken på såsen och sjud under lock resterande tid.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp ris och sås i djupa tallrikar.
Toppa med fisk.
Strö över persilja.