Skip to main content

Medelhavsinspirerad torsk i tomat- och olivsås

med cannellinibönor och bulgur

Idag blir det torsk med ljuvliga medelhavssmaker! Den tomatbaserade såsen med oliver, spenat och bönor får smak av vår egen kryddblandning Medelhavets pärla. Till serveringen bjuder vi också fluffig couscous och färsk persilja. Blunda och dröm dig bort till Italien!

Taggar:
Enkel att förbereda
Snabb
Mjölkfri
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt
Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

35 g

Oliver

380 g

Cannelinibönor

390 g

Krossade tomater

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till gryta

1 tsk

Socker till gryta

½ tsk

Salt till gryta

¼ tsk

Salt till fisk

Energi (kJ)2824 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett13.4 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker13.8 g
Kostfiber19 g
Protein45.6 g
Salt5.7 g
Potassium167.1 mg
Calcium21.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

2

Under tiden, häll av och skölj bönor.

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera oliver.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills något mjukt.

Tillsätt Medelhavets pärla, buljong, krossade tomater, bönor, vatten, oliver, socker, salt och en nypa peppar och sjud i 8–10 min.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka persilja.

5

När det återstår 4–5 min av såsens koktid, krydda fisk med salt och en nypa peppar.

Rör ner spenat i såsen.

Placera försiktigt fisken på såsen och sjud under lock resterande tid.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp ris och sås i djupa tallrikar.

Toppa med fisk.

Strö över persilja.