Vegetarisk Sloppy Joe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och rostad klyftpotatis

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Mjölk
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Salladslök

75 g

Rödkål, förskuren

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

2 msk

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)883 kcal
Energi (kJ)3695 kJ
Fett38 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater105.1 g
varav socker23.8 g
Protein29.3 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Blanda rödkålsslaw
2

Samtidigt, skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot (oskalad). 

Vispa ihop hälften av srirachamajonnäsen och en skvätt vatten till en lättflytande konsistens i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner rödkål och morot. 

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vit salladslök, vegofärs och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills lätt brynt.

Krydda färs
4

Sänk till medellåg värme.

Rör i senap [1/2 paket, 2P], Worcestershiresås, ketchup [2 msk | 4 msk] och vatten [1 msk | 2 msk] med vegofärsen. Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och täck med lock.

Värm briochebröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid.

Servera
6

Dela briochebröd på mitten och bre resterande srirachamajonnäs på bottenhalvan.

Toppa med vegofärs, en sked rödkålsslaw och lite grön salladslök.

Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.