Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ratatouille är en traditionell fransk provensalsk gryta med tomater, lök, zucchini och paprika. Vi serverar vår ljuvliga variant med ett spännande bönmos med cannellinibönor, vitlök och potatis, och en fräsch sallad med gurka och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Cannelinibönor
250
Bakpotatis
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Basilika
1
Paprika
1
Zucchini
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½
Krossade tomater, vitlök & lök
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60
Salladsmix
1
Gurka
½
Salt (steg 1)
1
Salt (steg 2)
3
Mjölk (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
1.5
Vatten (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
½
Socker (steg 3)
1.5
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 15-20 min, tills mjuka.
Skala och tärna potatis [1/2 paket, 2P] i 2 cm stora bitar.
Skölj bönor i en sil under kallt vatten.
Skala 1 st vitlöksklyfta.
Koka potatis, bönor och vitlök i 11-13 min, eller tills potatis enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis, bönor och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1 tsk | 2 tsk], en nypa peppar och hälften av osten. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka eller pressa resterande vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek Mamas favorit och vitlök i 30 sek.
Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 10-12 min.
Under tiden, plocka och riv basilikablad.
Skölj salladsmix.
Skär gurka i 1 cm tunna halvmånar.
Vispa ihop olivolja [11/2 msk | 3 msk], balsamvinäger, en generös nypa salt och peppar i en medelstor skål. Rör i salladsmix och gurka precis innan servering.
Rör i färdigrostade grönsaker och hälften av basilika i såsen, och ta sen stekpannan av värme.
Lägg upp bönmos och ratatouille i skålar.
Toppa med resterande ost och basilika.
Servera med sallad i små skålar.