
Varm tomat- och böngryta
med rosmarinsbröd och grekisk salladsost
Ett snabblagat recept på härlig tomat- och böngryta med cannellinibönor, tomater, paprika, spenat och vitlök. Vi toppar vår ljuvliga gryta med salladsost, och serverar den med hemgjord rosmarinsbröd!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Paprika
1 paket
Cannelinibönor
½ burk
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Rosmarin
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ g
Chili flakes
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) på en plåt, och låt stå tills steg 4.
Finhacka rödlök och vitlök.
Halvera, kärna ur och tärna paprika [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Häll av cannellinibönor.
Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, paprika, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Mamas favorit, och stek tills färgen har mörknat något, 1-2 min.

Tillsätt bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan.
Koka upp, sänk sedan till medellåg värme och sjud i 9-10, eller tills tjocknat. Rör om då och då.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Vik pizzadeg på mitten och gör 10 små hål i degen med fingrarna.
Plocka rosmarinblad [1/2 st, 2P] och strö dem över degen. Ringla över olivolja [2 msk | 4 msk] och krydda generöst med salt (använd grovt salt om du har det).
Baka i ugnen 12-13 min eller tills gyllene och genombakad.

Tillsätt spenat till stekpannan och rör om tills den har mjuknat. Smaka av grytan med salt och peppar, och strö över salladsost.
Skär bröd i fyra delar.

Lägg upp tomat- och böngryta i skålar.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Servera med rosmarinsbröd.