Varm tomat- och böngryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm tomat- och böngryta

Varm tomat- och böngryta

med rosmarinsbröd och grekisk salladsost

Ett snabblagat recept på härlig tomat- och böngryta med cannellinibönor, tomater, paprika, spenat och vitlök. Vi toppar vår ljuvliga gryta med salladsost, och serverar den med hemgjord rosmarinsbröd!

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Paprika

1 paket

Cannelinibönor

½ burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Rosmarin

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1200 kcal
Energi (kJ)5020 kJ
Fett45.4 g
varav mättat13 g
Kolhydrater136.5 g
varav socker22.6 g
Protein38.9 g
Salt10 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) på en plåt, och låt stå tills steg 4.

Finhacka rödlök och vitlök.

Halvera, kärna ur och tärna paprika [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Häll av cannellinibönor.

Skölj spenat.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, paprika, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Mamas favorit, och stek tills färgen har mörknat något, 1-2 min. 

Koka gryta
3

Tillsätt bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. 

Koka upp, sänk sedan till medellåg värme och sjud i 9-10, eller tills tjocknat. Rör om då och då.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Baka rosmarinsbröd
4

Vik pizzadeg på mitten och gör 10 små hål i degen med fingrarna.

Plocka rosmarinblad [1/2 st, 2P] och strö dem över degen. Ringla över olivolja [2 msk | 4 msk] och krydda generöst med salt (använd grovt salt om du har det).

Baka i ugnen 12-13 min eller tills gyllene och genombakad.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat till stekpannan och rör om tills den har mjuknat. Smaka av grytan med salt och peppar, och strö över salladsost.

Skär bröd i fyra delar.

Servera
6

Lägg upp tomat- och böngryta i skålar.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja. 

Servera med rosmarinsbröd.