
En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Paprika
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 paket
Kikärtor
1 st
Rödlök
2 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Spenat
1 st
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
efter behov
Socker (steg 3)
4 dl
Vatten (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen.

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök, en nypa socker* och salt* och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg sedan över i en skål.

Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida.

Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.

