Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med sötpotatis och syrlig limeaioli

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad sötpotatis, rödbeta och paprika, som kryddas med Panamat, och som får sällskap i ugnen av saftig fläskfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig limeaioli, och så toppar vi med salladslök!

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

1

Paprika

1

Rödlök

2

Rödbeta

4

Panamat

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Ekologisk lime

300

Fläskytterfilé

1

Salladslök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)604 kcal
Energi (kJ)2528 kJ
Fett22.31 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater58.68 g
varav socker21.3 g
Protein38.69 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis & grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 3 cm breda klyftor. Placera sötpotatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i 20-25 min eller tills mjuka. TIPS: Skär grönsaker i rätt storlek så de blir färdiga i tid. 

Bryn kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt* och peppar*. Bryn i 1-2 min per sida. Placera det sedan i en ugnsform.

Rosta kött
3

Rosta kött överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. TIPS: Köttet fortsätter att tillagas när det vilar. Det är färdigt när köttet är utan inslag av rosa i mitten.

Blanda limeaioli
4

Skiva salladslök tunt. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda aioli, en nypa limezest, en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Dela kött
5

Skär kött i 1 cm tjocka skivor.

Servera
6

Lägg upp fläskytterfilé, rostad sötpotatis och grönsaker på tallrikar. Toppa med salladslök. Servera med limeaioli och resterande limeklyftor.