HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Lax
topBanner
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med gyllene rotfrukter och frisk citronmajonnäs

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du bakar lax så lagar du gyllene rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Allergener:fiskäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Potatis

300 g

Rotfruktsmix

20 g

Pumpafrön

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Ekologisk citron

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Morot

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3294.0632 kJ
Energi (kcal)787.3 kcal
Fett47.125 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater53.845 g
varav socker14.5 g
Protein34.255 g
Salt0.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar.

2

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

3

Placera lax på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidorna med salt* och peppar*. Spraya eller pensla in olivolja*. Baka i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

När det återstår 8-10 min av rotfrukternas baktid - strö över grönkål och pumpafrön, och blanda väl.

5

Skär citron i klyftor. Blanda majonnäs, aioli och en skvätt citronjuice i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med ugnsbakad lax och servera citronmajonnäs vid sidan av.