HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailändsk Vegowok
topBanner
Thailändsk vegowok

Thailändsk vegowok

med stekt basmatiris och färska sockerärtor

Kvällens kulinariska resa går till Thailand! Vi steker paprika, salladslök, morot och vitlök som vi blandar med basmatiris, ananas, sojasås, och asiatisk woksås. Vi serverar vår thailändska vegowok med färska brytärtor och en knaprig cashew/chili topping.

Taggar:Under 650 kcalVeganskVegetariskVegansk
Allergener:selleriglutensojasesamsulfiternötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

50 g

Ananas

1 st

Gul paprika

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Sockerärtor

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

½ st

Chili

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2459 kJ
Fett18.21 g
varav mättat3 g
Kolhydrater89.32 g
varav socker24.8 g
Protein15.04 g
Salt6.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 9-10 min, tills ris är nästan mjukt. Ta av från värme och låt ris svalna av på en tallrik. TIPS: Riset lagas färdigt i steg 4.

2

Skär bort ananasskalet och tärna fruktköttet i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta ananas under omrörning i 3-4 min eller tills brynt. Ta av från värme och ställ åt sidan i en liten skål.

3

Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt, dela upp de vita och de gröna bitarna. Riv morot (oskalad) grovt. Finhacka eller pressa vitlök.

 

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek paprika och vit salladslök i 3-4 min. Tillsätt morot, vitlök och hälften av sockerärtorna, och stek i 1-2 min. Tillsätt sojasås, asiatisk woksås, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och ris. Fräs i 4-5 min, tills riset är mjukt. Tillsätt ananas till stekpannan när det återstår 1 min av tillagningstiden. Tillsätt en extra skvätt vatten* om riset verkar torrt.

 

5

Grovhacka cashewnötter och resterande sockerärtor. Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Blanda chili, cashewnötter, grön salladslök, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en liten skål. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

6

Lägg upp stekt basmatiris i skålar. Toppa med färska sockerärtor. Garnera med cashew-och chilitopping.