Thailändsk blandfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk blandfärsbowl

Thailändsk blandfärsbowl

med röd chili och thaibasilika

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås, fisksås och hela basilikablad. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Blandfärs

1

Rödlök

½

Thaibasilika

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

5

Fisksås

(Innehåller Fisk)

1

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

75

Haricots verts

2

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)758 kcal
Energi (kJ)3172 kJ
Fett33.81 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater80.97 g
varav socker19.1 g
Protein30.2 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv morot.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Ansa och halvera haricots verts [½ påse | 2P]. 

Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. 

TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

Stek blandfärs
4

Tillsätt blandfärs och stek i 3-4 min eller tills brynt. 

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Rör om i riset med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.

Riv thaibasilika [1/2 påse, 2P] över rätten.