
Thailändsk blandfärsbowl
med ingefärsris och sojastekta grönsaker
Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, morot och pak choi, och smaksätter med vitlök, sojasås, sweet chilisås och lime. Vi bygger vår bowl med ingefärsris, kött och grönsaker, och toppar med färsk basilika och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
1
Pak choi
2
Morot
250
Blandfärs
10
Fisksås
(Innehåller Fisk)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40
Sweet chilisås
1
Lime
1
Thaibasilika
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
2
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i Ginger Ninja, ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär lime i klyftor.
Tillsätt morot och pak choi till stekpannan med köttfärs och stek i 4-5 min eller tills moroten är mjuk. Tillsätt vitlök, sojasås, fisksås, sweet chilisås och vatten* [2 msk | 4 msk] och stek i ytterligare 1 min.
Grovhacka basilika. Tillsätt limejuice [1 msk | 2 msk] till köttfärsen precis innan servering.
Lägg upp ingefärsris i skålar, och toppa med köttfärs och grönsaker. Garnera med basilika och servera med resterande limeklyftor.