Thailändsk blandfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk blandfärsbowl

Thailändsk blandfärsbowl

med ingefärsris och sojastekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, morot och pak choi, och smaksätter med vitlök, sojasås, sweet chilisås och lime. Vi bygger vår bowl med ingefärsris, kött och grönsaker, och toppar med färsk basilika och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Pak choi

2

Morot

250

Blandfärs

10

Fisksås

(Innehåller Fisk)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40

Sweet chilisås

1

Lime

1

Thaibasilika

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3210 kJ
Fett33.3 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater85.6 g
varav socker20 g
Protein30.7 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i Ginger Ninja, ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär lime i klyftor.

Tillsätt morot & pak choi
4

Tillsätt morot och pak choi till stekpannan med köttfärs och stek i 4-5 min eller tills moroten är mjuk. Tillsätt vitlök, sojasås, fisksås, sweet chilisås och vatten* [2 msk | 4 msk] och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt limejuice
5

Grovhacka basilika. Tillsätt limejuice [1 msk | 2 msk] till köttfärsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar, och toppa med köttfärs och grönsaker. Garnera med basilika och servera med resterande limeklyftor.