HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailändsk Blandfärsbowl
topBanner
Thailändsk blandfärsbowl

Thailändsk blandfärsbowl

med ingefärsris och sojastekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, morot och pak choi, och smaksätter med vitlök, sojasås, sweet chilisås och lime. Vi bygger vår bowl med ingefärsris, kött och grönsaker, och toppar med färsk basilika och lime.

Taggar:Under 650 kcalMjölkfriSnabbProteinrik
Allergener:SenapÄggFiskGlutenSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Pak choi

2 st

Morot

250 g

Blandfärs

10 ml

Fisksås

(InnehållerFisk)

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Lime

1 portionspåse

Thaibasilika

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3210 kJ
Fett33.29 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater85.59 g
varav socker20 g
Protein30.73 g
Salt6.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i Ginger Ninja, ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär lime i klyftor.

4

Tillsätt morot och pak choi till stekpannan med köttfärs och stek i 4-5 min eller tills moroten är mjuk. Tillsätt vitlök, sojasås, fisksås, sweet chilisås och vatten* [2 msk | 4 msk] och stek i ytterligare 1 min.

5

Grovhacka basilika. Tillsätt limejuice [1 msk | 2 msk] till köttfärsen precis innan servering.

6

Lägg upp ingefärsris i skålar, och toppa med köttfärs och grönsaker. Garnera med basilika och servera med resterande limeklyftor.