Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Öring är en supergod fisk som går snabbt och enkelt att tillaga. I det här receptet med japanska influenser smaksätter vi den med en teriyakiglaze och serverar den med fluffigt, ingefärsdoftande jasminris och krämig asiatisk majonnäs. Vi lagar också ett grönt inslag i form av en syrlig sallad med spenat, gurka, morot, rostade sesamfrön och limedressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Ingefära
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Gurka
½ st
Lime
1 st
Morot
25 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Riv ingefära (oskalad).
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj spenat.
Skär gurka i 2 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], limesaft [1 msk | 2 msk] salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, blanda teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Ta av pannan från värme och tillsätt teriyakisås. Vänd runt fisk.
Rör ner spenat, morot, gurka och sesamfrön i skålen med limedressing precis innan servering.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp fisk och sallad på tallrikarna och toppa fisk med glaze från pannan.
Servera med en klick asiatisk majonnäs [1/2 paket, 2P].