Skip to main content
Teriyakiglaserad öring
Teriyakiglaserad öring

Teriyakiglaserad öring

med gurksallad och ingefärsris

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Öring är en supergod fisk som går snabbt och enkelt att tillaga. I det här receptet med japanska influenser smaksätter vi den med en teriyakiglaze och serverar den med fluffigt, ingefärsdoftande jasminris och krämig asiatisk majonnäs. Vi lagar också ett grönt inslag i form av en syrlig sallad med spenat, gurka, morot, rostade sesamfrön och limedressing.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

75 g

Teriyakisås

150 g

Jasminris

1 st

Ingefära

10 g

Sesamfrön

30 g

Spenat

1 st

Gurka

½ st

Lime

1 st

Morot

25 g

Asiatisk majonnäs

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3420 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett40.3 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker15.2 g
Kostfiber3.5 g
Protein33 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad).

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skölj spenat.

Skär gurka i 2 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], limesaft [1 msk | 2 msk] salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sås
4

Under tiden, blanda teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Blanda sallad
5

Ta av pannan från värme och tillsätt teriyakisås. Vänd runt fisk.

Rör ner spenat, morot, gurka och sesamfrön i skålen med limedressing precis innan servering.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp fisk och sallad på tallrikarna och toppa fisk med glaze från pannan.

Servera med en klick asiatisk majonnäs [1/2 paket, 2P].

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image