topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle

Tagliatelle

med krämig pesto, tomat och paprika

Slå dig till bords och rulla gaffeln full av härligt nykokt tagliatelle och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och paprika, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

75

Crème fraiche

8

Grönsaksbuljong

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

20

Finriven ost

1

Röd paprika

1

Rödlök

2

Tomat

2

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

1

Basilika

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)486 kcal
Energi (kJ)2034 kJ
Fett15.98 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater75.02 g
varav socker2.7 g
Protein14.44 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär paprika i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Grovhacka tomater i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta i ugnen i 15 min, eller tills de är mjuka.

Förbered frukt & grönt
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka basilika. 

Koka pasta
3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka tagliatelle i 3-4 min eller tills den är al dente. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], grönsaksbuljong och pastavatten och rör om.

Tillsätt pesto
5

Låt såsen sjuda i 1-2 min tills uppvärmd. Rör i pesto, ugnsrostade grönsaker samt tagliatellen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela tagliatelle med krämig pestosås och ugnsrostade grönsaker mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyfta vid sidan av.