
Slå dig till bords och rulla gaffeln full av härligt nykokt tagliatelle och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och paprika, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
75
Crème fraiche
8
Buljong
60
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
20
Finriven ost
1
Röd paprika
1
Lök
2
Tomat
2
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
1
Basilika

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär paprika i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Grovhacka tomater i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta i ugnen i 15 min, eller tills de är mjuka.

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka basilika.

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka tagliatelle i 3-4 min eller tills den är al dente. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], grönsaksbuljong och pastavatten och rör om.

Låt såsen sjuda i 1-2 min tills uppvärmd. Rör i pesto, ugnsrostade grönsaker samt tagliatellen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Fördela tagliatelle med krämig pestosås och ugnsrostade grönsaker mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyfta vid sidan av.