HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Tagliatelle

Tagliatelle

med bacon, pesto och pangrattato

Barnvänlig

Upplev en renässans i din matlagning med vår utomjordiska tagliatelle som stoltserar med bacon, pangrattato och pesto. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med friskt doftande basilikablad.

Taggar:Snabb
Allergener:sellerimjölkglutenäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Italian Style kryddmix

½ st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd spetspaprika

1 paket

Bacon

1 påse

Spenat

250 g

Tagliatelle

(Innehållergluten, ägg)

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

1 påse

Basilika

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett30 g
varav mättat8 g
Kolhydrater79 g
varav socker8 g
Kostfiber6 g
Protein26 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong.

Riv pecorino.

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino, panko och Italian Style kryddmix under omrörning i 4-5 min tills din pangrattato är gyllene. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Häll över pangrattaton i en skål.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök.

Kärna ur och hacka paprika.

Dela bacon i 1 cm breda skivor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde innan på medelvärme. Stek baconen tills den är krispig, 3-4 min.

Tillsätt rödlök, vitlök och paprika och stek 4-5 min.

Häll i spenat och låt den slokna, 1-2 min.

4

Lägg tagliatelle i det kokande vattnet och låt koka i 2-3 min.

Spara 1-2 dl av pastavattnet och häll av resten.

Lägg tillbaka pastan i kastrullen.

5

För över baconen och grönsakerna till kastrullen.

Tillsätt även pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och pesto. Rör om ordentligt.

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om du vill ha en tunnare sås.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar. Garnera med basilikablad och pangrattato, och maten är serverad.

Smaklig måltid!