HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle
topBanner
Tagliatelle

Tagliatelle

med bacon, pesto och pangrattato

Allergener:sellerisenapglutenäggmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

30 g

Pecorino Romano ost

(Innehållersenap)

250 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

60 g

Rödlök

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Bacon, skivor

Spenat

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaägg, soja, senap)

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

Basilika

Italian Style kryddmix

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)538.68 kcal
Energi (kJ)2253.8372 kJ
Fett16.256 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater85.67 g
varav socker2.8 g
Protein16.16 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Riv pecorino. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino, panko och Italian Style kryddmix under omrörning i 4-5 min tills din pangrattato är gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll över pangrattaton i en skål.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och hacka paprika. Dela bacon i 1 cm breda skivor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde tidigare på medelvärme. Stek baconen tills den är krispig, 3-4 min. Tillsätt rödlök, vitlök och paprika och stek 4-5 min. Häll i spenaten och låt den slokna, 1-2 min.

4

Lägg tagliatelle i kastrullen med kokande vatten  och låt koka i 2-3 min. Spara 1-2 dl av pastavattnet och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.

5

För över baconen och grönsakerna från stekpannan till kastrullen med pasta. Tillsätt även pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och pesto. Rör om ordentligt. TIPS: Tillsätt mer pastavatten om du vill ha en tunnare sås.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar. Garnera med basilikablad och pangrattato, och maten är serverad.