topBanner
Svampgalette

Svampgalette

med timjan, äppelsallad och ricotta

Galette? Vad är nu det för något? Galette är en ytterst populär rätt i Frankrike, och kort sagt är det en typ av pannkaka med salt fyllning. Vi har gjort det lätt för dig, vår Galette görs nämligen med färdig smördeg. Vi fyller den med smörstekta champinjoner som får ljuvlig smak av att stekas med vitlök, citron och timjan, för att sen få sällskap av krämig ricotta i ugnen. Vi serverar härligheten med karamelliserad lök och en krispig äppelsallad med rucola.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Smördeg

(Innehållergluten, mjölk)

400 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

½ påse

Timjan

40 g

Rucola

1 st

Äpple

1 st

Ekologisk citron

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

tsk

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2977 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett39 g
varav mättat13 g
Kolhydrater58 g
varav socker10 g
Protein22 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Värm en plåt [2 st, 4P] i ugnen. Skiva svamp och rödlök tunt. Finhacka vitlök. Plocka och finhacka timjanblad [1/2 påse, 2P]. Riv citronzest og skär citron i klyftor. TIPS: Tvätta inte svampen, torka av jord med en ren kökshandduk. Så blir de inte klibbiga!

2

Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, timjan och citronzest och stek i ytterligare 1 min. Tillsätt en skvätt citronjuice, och krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Vispa ägg* [1 st | 1 st] i en liten skål.

3

Rulla försiktigt ut smördeg och medföljande bakplåtspapper på uppvärmd plåt. Fördela ricotta i mitten av degen i en cirkelform. Toppa med svampmix - undvik vätskan så degen inte blir klibbig. Vik försiktigt upp sidorna av smördegen för att skapa en 'paj'. Pensla smördeg med vispat ägg. Baka i ugnen i 20-25 min, eller tills fluffig och gyllene.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek lök i 3-4 min. Tillsätt balsamvinäger, en skvätt vatten* och en generös nypa socker*. Stek i ytterligare 4-5 min, eller tills det börjar att karamelliseras. Krydda med salt* och peppar*.

5

Skölj rucola. Skiva äpple tunt. Blanda en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rucola och äpple och blanda väl.

6

Toppa svampgalette med karamelliserad lök, skär i trekanter och lägg upp på tallrikar. Servera med äppelsallad vid sidan av.