HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Sesamris
topBanner
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med haricots verts, stekt ägg och srirachamajo (Obs! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensojaäggsenapsesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

200 g

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

150 g

Gröna bönor

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehållerägg, senap)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 5)

(Innehållerägg)

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2702.5923 kJ
Energi (kcal)645.9351 kcal
Fett24.2572 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater86.1862 g
varav socker21 g
Protein18.8725 g
Salt5.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 8 min. OBS: Riset kokas färdigt i steg 4!

2

Riv halva moroten (oskalad) i långa band med en potatisskalare och finhacka resten. Grovhacka pak choi. Skär haricots verts i tre delar. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten* till en flytande konsistens i en liten skål.

4

Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.

6

Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med stekta ägg och morotsband. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.