HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyckling
topBanner
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot, lila

4 g

Vitlöksflörter

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 portionspåse

Timjan

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 5)

efter behov

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

1.5 msk

Smör (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)579 kcal
Energi (kJ)2421 kJ
Fett16.78 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater63.94 g
varav socker17.9 g
Protein42.76 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatis i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [11/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.

2

Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.

3

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Skiva rödlök tunt. Plocka av timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills rödlöken har karamelliserats. TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.