topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

4

Vitlöksflörter

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300

Kycklingbröstfilé

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Rödlök

2

Morot

1

Timjan

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 5)

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 1)

2

Mjölk (steg 1)

1.5

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)579 kcal
Energi (kJ)2421 kJ
Fett16.78 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater17.9 g
varav socker17.9 g
Protein1.7 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatis i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [11/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.

Tillaga morötter
2

Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Plocka av timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills rödlöken har karamelliserats. TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.

Koka löksås
5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.