Stekt grillost i pitabröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt grillost i pitabröd

Stekt grillost i pitabröd

med oreganokryddade pommes och morotssallad

Gyllenstekt, krispig grillost smakar fantastiskt, och i dagens recept med inspiration från Grekland smaksätter vi den med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Osten får sällskap av en morotssallad med rucola och soltorkade tomater och en krämig vitlökssås med gräddfil i varma pitabröd. Oreganokryddade pommes och srirachamajonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ g

Torkad oregano

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Soltorkade tomater

1 st

Morot

40 g

Rucola

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4127 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett55.2 g
varav mättat27.1 g
Kolhydrater90.9 g
varav socker14.3 g
Protein38.4 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sallad
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj rucola.

Grovhacka soltorkade tomater [1/2 paket, 2P].

Lägg soltorkade tomater, morot, rucola, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och blanda ihop precis innan servering.

Gör vitlökssås
3

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda vitlök, gräddfil, salt [1/4 tsp | 1/2 tsp] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Krydda ost med Hello Sunrise på bägge sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Värm pitabröd
5

Under tiden, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Skär en öppning i pitabröd.

Servera
6

Fyll pitabröd med vitlökssås, grillost och hälften av sallad.

Lägg upp fylld pita, pommes och resterande sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.