Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Broccoli smakar extra gott om den först snabbt steks och sedan tillagas genom ångkokning. Vi smaksätter med citron och toppar med solroskärnor för en snabb och supergod sidorätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
1 st
Citron
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ tsk
Salt till grönsaker
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Halvera citron.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Tillsätt broccoli och vänd runt.
Tillsätt en skvätt vatten till pannan, täck med lock och ångkoka i 5–6 minuter, eller tills broccolin är mjuk och klargrön.
Ta av pannan från värme och krydda broccolin med en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar.
Servera broccoli toppad med solroskärnor.