HelloFresh
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med bacon och spenatsallad

Barnvänlig

När Renato Gualandi började jobba som springpojke åt en av Bolognas högst ansedda slaktare i början av 1900-talet lades grunden till en rätt som kommit att bli en svensk barnklassiker. Det här är vår version av detta magiskt goda men ändå enkla recept. Fullproppad med samma råvaror som gör carbonara så god - spetsad med honung, äpple och spenat.

Allergener:glutensojaäggmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Piccolo gurka

140 g

Bacon

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

125 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

100 g

Spenat

25 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3766 kJ
Energi (kcal)900 kcal
Fett38 g
varav mättat17 g
Kolhydrater99 g
varav socker10 g
Kostfiber6 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull.

Skiva rödlök i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar.

Skär bacon i 1 cm breda bitar.

2

Lägg spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Spara 1 dl av pastavattnet i en skål och häll sedan av resten av vattnet i ett durkslag.

Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att behålla värmen.

TIPS: Rör kontinuerligt runt i pastan så den inte klibbar samman.

3

Knäck ägg i en medelstor skål och vispa dem lätt med en ballongvisp. Tillsätt riven parmesan, matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och en generös nypa peppar. Blanda väl och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme.

Bryn bacon i 7-8 min tills bitarna är gyllenbruna och knaperstekta.

Lägg till rödlöken och bryn i 3 min tills den är mjuk och väldoftande.

Rör i spaghettin i stekpannan. Rör sedan i hälften av spenaten tills den sloknat.

5

Ta av stekpannan från värmen.

Häll i äggblandningen och 1/3 - 1/2 av det sparade pastavattnet. Blanda väl och tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock. Krydda med salt och peppar.

VIKTIGT: Det är viktigt att ta av pannan från värmen innan äggblandningen tillsätts så att äggen inte steks. Värmen från stekpannan är tillräcklig för att tillaga carbonarasåsen.

6

Blanda resterande spenat och gurkan i en skål tillsammans med balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.

Fördela spaghetti carbonara mellan era tallrikar och servera med salladen vid sidan av.

Smaklig måltid!