topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med bacon och spenatsallad

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Rödlök

1

Gurka, piccolo

250

Spaghetti

20

Finriven ost

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

100

Spenat

Bacon

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)75 kcal
Energi (kJ)314 kJ
Fett4.66 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater1.89 g
varav socker0.8 g
Protein5.96 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva rödlök i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Skär bacon i 1 cm breda bitar.

2

Lägg spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Spara 1 dl av pastavattnet i en skål och häll sedan av resten av vattnet i ett durkslag. Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att behålla värmen. TIPS: Rör kontinuerligt runt i pastan så den inte klibbar samman.

3

Knäck ägg* i en medelstor skål och vispa dem lätt med en ballongvisp. Tillsätt riven parmesan, matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och en generös nypa peppar*. Blanda väl och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn bacon i 7-8 min tills bitarna är gyllenbruna och knaperstekta. Lägg till rödlöken och bryn i 3 min tills den är mjuk och väldoftande. Rör i spaghettin i stekpannan. Rör sedan i hälften av spenaten tills den sloknat.

5

Ta av stekpannan från värmen. Häll i äggblandningen och 1/3 - 1/2 av det sparade pastavattnet. Blanda väl och tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock. Krydda med salt* och peppar*VIKTIGT: Det är viktigt att ta av pannan från värmen innan äggblandningen tillsätts så att äggen inte steks. Värmen från stekpannan är tillräcklig för att tillaga carbonarasåsen.

6

Blanda resterande spenat och gurkan i en skål tillsammans med balsamvinäger. Krydda med salt* och peppar*. Fördela spaghetti carbonara mellan era tallrikar och servera med salladen vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image