topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

1

Lök

1

Ingefära

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4

Milda Mahal

4

Curry-on

200

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

2

Vatten (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1165 kcal
Energi (kJ)4874 kJ
Fett51.14 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater133.86 g
varav socker10.3 g
Protein33.76 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. 

Tillsätt kokosmjölk
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

Häll i linser
3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Smaka av med sojasås, salt* och peppar*. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.

Blanda kryddolja
4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Rosta korianderchips
5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: 1) Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid! 2) Rosta tortillas i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn. 

Servera
6

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.