HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötpotatisdhal
topBanner
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande yoghurt innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:VeteSojaGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

1 st

Ingefära

100 g

Röda linser

(Kan innehållaGluten)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(InnehållerVete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1165 kcal
Energi (kJ)4874 kJ
Fett51.14 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater133.86 g
varav socker10.3 g
Protein33.76 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Smaka av med sojasås, salt* och peppar*. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.

4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda band. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: 1) Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid! 2) Rosta tortillas i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn. 

6

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick yoghurt. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.