Sojaglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaserad kyckling

Sojaglaserad kyckling

med vitlöksris och ugnsbakad broccoli

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och välsmakande lördagsrätt. Ljuvlig kyckling, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kyckling och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris och picklar morot.

Taggar:
Lågkalori
Stark
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

1 st

Pak choi

1 st

Morot

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Sweet chilisås

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2589 kJ
Fett9.6 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater82.2 g
varav socker15.8 g
Protein48.6 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). 

Torka av kyckling med hushållspapper, och krydda med salt och peppar. Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kyckling i mjölet. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt. 

Lägg över den till ena sida av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Koka ris
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs vitlök i 30 sek, tills  väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla morot
3

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare. 

Blanda vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en skål. 

Rör i morot och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering. 

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). 

Grovhacka pak choi.

Baka grönsaker
4

Placera broccoli på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P], när det återstår 7-8 min av kycklingens tillagningstid. 

Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Baka broccoli i 3-4 min, tillsätt pak choi, en skvätt olivolja och en nypa salt, och baka i ytterligare 3-4 min.

Koka glaze
5

Under tiden, vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål, och häll ner i stekpannan som du stekte kött i (utan att först skölja av den). 

Koka upp på medelhög värme, och sjud under omrörning tills glaze har tjocknad något, 1-2 min. 

Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [½ paket, 2P].

Servera
6

Skär kyckling i tunna skivor. 

Lägg upp ris på tallrikar, och toppa med broccoli, pak choi och kyckling. 

Ringla över glaze och garnera med picklad morot.