Skip to main content
Snabb kycklingcurry

Snabb kycklingcurry

med basmatiris och grön paprika

De där vardagskvällarna när matlagningen ska gå på ett kick är vår snabba kycklingcurry en riktig räddare i nöden. Grytan blir extra krämig med crème fraiche och vi serverar den med basmatiris och en klick aprikoschutney för både syra och sötma.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Curry-On

4 g

Kycklingbuljong

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

1 st

Paprika, grön

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

¾ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2979 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett25.6 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater101.9 g
varav socker15.4 g
Kostfiber24.8 g
Protein50.4 g
Salt3.9 g
Potassium57.6 mg
Calcium18.2 mg
Iron0.4 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Laga kycklingcurry
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, lök och paprika och krydda med salt och Curry-On. Stek i 4–5 min per sida, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt. Vänd då och då.

Tillsätt crème fraiche, vatten och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry.

Garnera med persilja och servera med en klick aprikoschutney.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image