
De där vardagskvällarna när matlagningen ska gå på ett kick är vår snabba kycklingcurry en riktig räddare i nöden. Grytan blir extra krämig med crème fraiche och vi serverar den med basmatiris och en klick aprikoschutney för både syra och sötma.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Curry-On
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
1 st
Paprika, grön
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
¾ dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och paprika och krydda med salt och Curry-On. Stek i 4–5 min per sida, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt. Vänd då och då.
Tillsätt crème fraiche, vatten och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry.
Garnera med persilja och servera med en klick aprikoschutney.