
Servera familjen gyllenstekta schnitzlar gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande kål- och äppelsallad och krämig sås gjord på gurka och dill. Smakerna sitter där de ska och inte för en sekund undrar man vart potatisen, riset eller pastan är.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
Gurka
1
Gurka, piccolo
300
Fläskkotlett hel
150
Kålmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Citron
1
Dill
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Äpple
75
Gräddfil
1
Ägg
¼
Salt

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär köttet till 2 tunna kotletter per person på en separat skärbräda. Lägg kotletterna mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba eller stekpanna tills de är ca 2 cm jämntjocka. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, citronzest, salt* och en generös nypa peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd sedan kotletterna först i ägg*, sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i schnitzlarna när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekta och frasiga. Vänd bara en gång. Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. TIPS: Stek i omgångar och tillsätt mer olja om det behövs. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skär gurka i skivor. Finhacka dill. Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], gurka, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och kålmix och blanda väl.

Fördela schnitzlar, äppelslaw och krämig dillgurka mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med aioli.