topBanner
Schnitzel

Schnitzel

med äppelslaw och krämig dillgurka

Servera familjen gyllenstekta schnitzlar gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande kål- och äppelsallad och krämig sås gjord på gurka och dill. Smakerna sitter där de ska och inte för en sekund undrar man vart potatisen, riset eller pastan är.

Taggar:BarnvänligSnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutenäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Strimlad salladsmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Citron

10 g

Dill

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

150 g

Gurka

1 st

Äpple

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2115 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett28 g
varav mättat8 g
Kolhydrater22 g
varav socker10 g
Protein37 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Skär köttet till 2 tunna kotletter per person på en separat skärbräda. Lägg kotletterna mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba eller stekpanna tills de är ca 2 cm jämntjocka.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Vispa upp ägg* i en djup tallrik.Blanda panko, citronzest, salt* och en generös nypa peppar* i ytterligare en djup tallrik.Vänd sedan kotletterna först i ägg*, sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i schnitzlarna när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekta och frasiga. Vänd bara en gång. Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av.TIPS: Stek i omgångar och tillsätt mer olja om det behövs.VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär gurka i skivor.Finhacka dill.Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar.Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], gurka, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och kålmix och blanda väl.

6

Fördela schnitzlar, äppelslaw och krämig dillgurka mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med aioli.