HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchnitzel
topBanner
Schnitzel

Schnitzel

med äppelslaw och krämig dillgurka

Servera familjen gyllenstekta schnitzlar gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande kål- och äppelsallad och krämig sås gjord på gurka och dill. Smakerna sitter där de ska och inte för en sekund undrar man vart potatisen, riset eller pastan är.

Taggar:SnabbBarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

30 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

40 g

Gurka

1 st

Dill

¼ tsk

Strimlad salladsmix

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Citron

Äpple

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1684.6877 kJ
Energi (kcal)402.65 kcal
Fett23.925 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater12.4725 g
varav socker1.2 g
Protein35.0525 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär köttet till 2 tunna kotletter per person på en separat skärbräda. Lägg kotletterna mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba eller stekpanna tills de är ca 2 cm jämntjocka. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, citronzest, salt* och en generös nypa peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd sedan kotletterna först i ägg*, sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i schnitzlarna när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekta och frasiga. Vänd bara en gång. Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. TIPS: Stek i omgångar och tillsätt mer olja om det behövs. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär gurka i skivor. Finhacka dill. Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], gurka, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och kålmix och blanda väl.

6

Fördela schnitzlar, äppelslaw och krämig dillgurka mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med aioli.