Saftig äppelslaw-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig äppelslaw-burgare

Saftig äppelslaw-burgare

med krispiga pommes och söt BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i färsen, och med äppelslaw med äpple, morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes og BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Äpple

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250

Blandfärs

1

Morot

37.5

Rödkål, förskuren

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1044 kcal
Energi (kJ)4368 kJ
Fett51.47 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater110.34 g
varav socker26.4 g
Protein2.8 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

Förbered äppelslaw
2

Riv morot (oskalad) och äpple. Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs, hälften av äpple och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan tills servering.

Forma biffar
3

Blanda blandfärs, resterande äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Forma färsen till biffar (1 per pers). TIPS: Forma biffarna lite större än hamburgerbröden, då de krymper vid stekning.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta. TIPS: Vänta med att vända biffarna tills de har fått stekyta, så de inte fastnar i stekpannan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.

Servera
6

Bygg burgare med biffar och äppelslaw. Servera med pommes, resterande äppelslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].