HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Äppelslaw Burgare
topBanner
Saftig äppelslaw-burgare

Saftig äppelslaw-burgare

med krispiga pommes och söt BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i färsen, och med äppelslaw med äpple, morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes og BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:GlutenVeteÄggMjölkSenapSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Äpple

15 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(InnehållerGluten, Vete, Ägg, MjölkKan innehållaSesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

250 g

Blandfärs

1 st

Morot

37.5 g

Rödkål, förskuren

30 g

BBQ-sås

(InnehållerSenap, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1044 kcal
Energi (kJ)4368 kJ
Fett51.47 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater110.34 g
varav socker26.4 g
Protein35.84 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Riv morot (oskalad) och äpple. Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs, hälften av äpple och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan tills servering.

3

Blanda blandfärs, resterande äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Forma färsen till biffar (1 per pers). TIPS: Forma biffarna lite större än hamburgerbröden, då de krymper vid stekning.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta. TIPS: Vänta med att vända biffarna tills de har fått stekyta, så de inte fastnar i stekpannan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.

6

Bygg burgare med biffar och äppelslaw. Servera med pommes, resterande äppelslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].