topBanner
Ryggbiff med pepparsås

Ryggbiff med pepparsås

rostad potatis och romanesco

Premium

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med rostad nypotatis, romanesco och pepparsås med persilja. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Nypotatis

1 påse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ paket

Vitvinsvinäger

1 st

Schalottenlök

250 g

Romanesco Broccoli

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

300 g

Angus ryggbiff

4 g

Köttbuljong

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3189 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett45 g
varav mättat20 g
Kolhydrater48 g
varav socker5 g
Protein44 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt och peppar. Halvera nypotatis (oskalad) på längden. Skär romanesco [1/2 st, 2 pers] i 2-3 cm stora bitar. Placera potatis och romanesco på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills de är spröda.

2

Finhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skiva schalottenlök tunt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Stek vitlök och schalottenlök tills de har mjuknat. Tillsätt pepparkorn [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och stek i 1-2 min. Tillsätt vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och koka tills hälften av vätskan har reducerats. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong och sjud i 5-6 min. TIPS: Kanske har du pepparkorn i pepparkvarnen som kan användas? Om inte kan du ersätta dem med en generös nypa malen peppar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min på varje sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Grovhacka mandlar och strö dem över romanescon när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rör i hälften av persiljan och den avrunna köttsaften från köttet i såsen.

6

Lägg upp rostad nypotatis, romanesco och ryggbiff på tallrikar. Ringla över pepparsås och servera. Strö över resterande persilja.