HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRyggbiff
topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med dragonmajo, haricots verts och rostade potatishalvor

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda, rostade potatishalvor. Fantastiska tillbehör är ångade gröna bönor, balsamicotomater och en krämig dragonmajo. Varsågoda att hugga in!

Allergener:sulfiteräggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Haricots verts

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

400 g

Småpotatis

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

½ g

Torkad timjan

300 g

Angus ryggbiff

½ st

Schalottenlök

1 portionspåse

Dragon

125 g

Körsbärstomater

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)723 kcal
Energi (kJ)3024 kJ
Fett44.64 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater40.29 g
varav socker4.4 g
Protein37.33 g
Salt0.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*, och ringla över olivolja*. Blanda och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och baka i ugnen i 10 min.

3

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Plocka av och finhacka dragonblad (kasta stjälkar). Ansa haricots verts. Placera haricots verts i en bunke, täck dem med kokande vatten* och låt vila i 5 min innan du häller av vattnet. Blanda majonnäs, aioli, dragon och schalottenlök. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda körsbärstomater och haricots verts på en tallrik. Strö över riven ost över potatisen när det återstår 5 min av tillagningstiden.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny, stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

6

Lägg upp ryggbiff, haricots verts, balsamicotomater och rostade potatishalvor på tallrikar. Servera med en generös klick dragonmajo.