
Ryggbiff
med dragonmajo, haricots verts och rostade potatishalvor
Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda, rostade potatishalvor. Fantastiska tillbehör är ångade gröna bönor, balsamicotomater och en krämig dragonmajo. Varsågoda att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Haricots verts
15
Balsamvinäger
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
400
Småpotatis
20
Finriven ost
½
Torkad timjan
300
Angus ryggbiff
½
Schalottenlök
1
Dragon
125
Körsbärstomater
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*, och ringla över olivolja*. Blanda och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och baka i ugnen i 10 min.

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Plocka av och finhacka dragonblad (kasta stjälkar). Ansa haricots verts. Placera haricots verts i en bunke, täck dem med kokande vatten* och låt vila i 5 min innan du häller av vattnet. Blanda majonnäs, aioli, dragon och schalottenlök. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda körsbärstomater och haricots verts på en tallrik. Strö över riven ost över potatisen när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny, stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Lägg upp ryggbiff, haricots verts, balsamicotomater och rostade potatishalvor på tallrikar. Servera med en generös klick dragonmajo.