topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med dragonmajo, haricots verts och rostade potatishalvor

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda, rostade potatishalvor. Fantastiska tillbehör är ångade gröna bönor, balsamicotomater och en krämig dragonmajo. Varsågoda att hugga in!

Allergener:sulfiteräggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

400 g

Småpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

½ g

Timjan

300 g

Angus ryggbiff

½ st

Schalottenlök

1 påse

Dragon

150 g

Haricots verts

125 g

Körsbärstomater

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3175 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett47 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40 g
varav socker4 g
Protein41 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*, och ringla över olivolja*. Blanda och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och baka i ugnen i 10 min.

3

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Plocka av och finhacka dragonblad (kasta stjälkar). Ansa haricots verts. Placera haricots verts i en bunke, täck dem med kokande vatten* och låt vila i 5 min innan du häller av vattnet. Blanda majonnäs, aioli, dragon och schalottenlök. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda körsbärstomater och haricots verts på en tallrik. Strö över riven ost över potatisen när det återstår 5 min av tillagningstiden.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny, stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

6

Lägg upp ryggbiff, haricots verts, balsamicotomater och rostade potatishalvor på tallrikar. Servera med en generös klick dragonmajo.