topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med dragonmajo, gröna bönor och rostade potatishalvor

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menu, som du kokar ihop på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda, rostade potatishalvor. Fantastiska tillbehör är ångade gröna bönor och en krämig dragonmajo. Varsågoda att hugga in!

Allergener:mjölkäggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

½ st

Timjan

300 g

Angus ryggbiff

½ st

Schalottenlök

1 påse

Dragon

150 g

Gröna bönor

125 g

Körsbärstomater

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

40 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3175 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett47 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40 g
varav socker4 g
Kostfiber6 g
Protein41 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Koka upp vatten i en vattenkokare. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan [1/2 paket, 2 pers], salt och peppar och ringla över olivolja. Blanda och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och krydda med en nypa salt och peppar*. Blanda och baka i ugnen i 10 min.

3

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2 pers]. Plocka och finhacka dragonblad (kasta stjälkar). Ansa gröna bönor. Placera gröna bönor i en bunke, täck dem med kokande vatten och låt vila i 5 min innan du häller av vattnet. Blanda majonnäs, aioli, dragon och schalottenlök. Krydda med salt och peppar*.

4

Blanda körsbärstomater och gröna bönor på en tallrik. Strö över riven ost över potatisen när det återstår 5 min av dess tillagningstid.

5

Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

6

Lägg upp ryggbiff, gröna bönor, balsamicotomater och rostade potatishalvor på tallrikar. Servera med en generös klick dragonmajo.