Skip to main content
Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella
Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella

Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella

med söt senapsdressing och hyvlad hårdost

4.0
(301)

Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella med tomat, honung- och senapsdressing och ost är en härlig rätt som bjuder på perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

300

Rotfruktsmix

1

Rödlök

50

Grönkål, skuren

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

40

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

2

Tomat

20

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2700 kJ
Fett27.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker19.5 g
Protein19.5 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor. 

Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills möra.

Förbered krutonger och kikärtor
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv bröd i 2 cm stora bitar.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten och torka dem sen med hushållspapper eller en kökshandduk.

Placera brödbitar och kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Rosta krutonger och kikärtor
3

Sätt plåten med krutonger och kikärtor i ugnen när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Rosta i 8-10 min, tills bröd är krispigt och gyllene.

Blanda dressing
4

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar och krydda dem med en nypa salt och peppar.

Blanda honung- och senapsdressing, aioli [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda panzanellasallad
5

Blanda färdiga rotfrukter med grönkål på plåten, tills den har mjuknat något.

Rör sedan i kikärtor, krutonger, tomat och hälften av dressingen.

Servera
6

Lägg upp panzanellasallad i skålar.

Ringla över resterande dressing och strö över ost.