topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd böncurry

Röd böncurry

med krispig gurksallad och svalkande yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll bjuder vi på en röd böncurry med kidneybönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kidneybönor

½

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

200

Kokosmjölk

4

Saha-Ras

1

Tomatpuré

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Tomat

1

Gurka

½

Röd chili

1

Koriander

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

150

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 4)

1.5

Vatten (steg 4)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)752 kcal
Energi (kJ)3145 kJ
Fett32.4 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater86.33 g
varav socker14.2 g
Protein20.04 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. 

Riv vitlök och ingefära [1/2 st, 2P] fint. 

Fräs kryddor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs vitlök, ingefära, chili, tomatpuré och Saha-ras i 1-2 min, tills väldoftande.

Koka curry
4

Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.

 

Blanda gurksallad
5

Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).

Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.

Grovhacka cashewnötter.

Blanda tomat, gurka, koriander, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.

Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.

Servera med gurksallad.