
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll bjuder vi på en röd böncurry med kidneybönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Kidneybönor
½
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
200
Kokosmjölk
4
Saha-Ras
1
Tomatpuré
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2
Tomat
1
Gurka
½
Röd chili
1
Koriander
20
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter, Sesam)
150
Basmatiris
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 4)
1.5
Vatten (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Riv vitlök och ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs vitlök, ingefära, chili, tomatpuré och Saha-ras i 1-2 min, tills väldoftande.

Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.

Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).
Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.
Grovhacka cashewnötter.
Blanda tomat, gurka, koriander, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.

Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.
Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.
Servera med gurksallad.