
Röd böncurry
med krispig gurksallad och svalkande yoghurt
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll bjuder vi på en röd böncurry med kidneybönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Kidneybönor
½ st
Ingefära
2 st
Vitlöksklyfta
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Saha-Ras
1 burk
Tomatpuré
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
150 g
Basmatiris
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Riv vitlök och ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs vitlök, ingefära, chili, tomatpuré och Saha-ras i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.
Finhacka koriander (spara några hela blad till garnering).
Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.
Grovhacka cashewnötter.
Blanda tomat, gurka, koriander, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.
Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.
Servera med gurksallad.