Ravioli med krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli med krämig svampsås

Ravioli med krämig svampsås

krispig grönkål och solrosfrön

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost, nymalen svartpeppar och solroskärnor för trevligt tuggmotstånd.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Grönkål, skuren

200

Matlagningsgrädde

200

Champinjoner

½

Zucchini

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

20

Solroskärnor

250

Ravioli med ricotta och spenat

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)65 kcal
Energi (kJ)272 kJ
Fett5.31 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater1.62 g
varav socker0.4 g
Protein2.19 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva svamp och lök tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Fräs grönsaker
2

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Rosta grönkål
3

Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Blanda väl och strö över solroskärnor. Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga. VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.

Koka sås
4

Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.

Rör i ravioli
5

Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är al dente. Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av den krispiga grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.

Servera
6

Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över lagrad ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten. Toppa med resterande rostad kål och solroskärnor.