topBanner
Ravioli med krämig svampsås

Ravioli med krämig svampsås

krispig grönkål och solrosfrön

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost, nymalen svartpeppar och solroskärnor för trevligt tuggmotstånd.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:äggglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölk)

200 g

Champinjoner

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

50 g

Grönkål, skuren

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Solrosfrön

1 st

Lök

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2473 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett31 g
varav mättat16 g
Kolhydrater50 g
varav socker11 g
Protein27 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Skiva svamp och lök tunt.

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

2

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt.

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

3

Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Blanda väl och strö över solroskärnor.

Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga.

VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.

4

Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.

5

Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är al dente.

Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av den krispiga grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.

6

Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över lagrad ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten.

Toppa med resterande rostad kål och solroskärnor.