topBanner
Ravioli

Ravioli

med krämig svampsås och krispig grönkål

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:mjölkäggglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållermjölk, ägg, gluten)

200 g

Champinjoner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

50 g

Grönkål, skuren

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2107 kJ
Energi (kcal)503 kcal
Fett25 g
varav mättat16 g
Kolhydrater48 g
varav socker10 g
Protein22 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva svamp och lök tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

2

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

3

Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga.

VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.

4

Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.

5

Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.

6

Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över riven ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten. Toppa med resterande grönkål.