topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli

Ravioli

med krämig svampsås och krispig grönkål

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med lagrad ost, nymalen svartpeppar, hackade hasselnötter och färsk spenat. Skulle det finnas rester, smakar denna rätt också fantastisk kall dagen efter!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250

Ravioli med ricotta och spenat

200

Champinjoner

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

50

Grönkål, skuren

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)223 kcal
Energi (kJ)933 kJ
Fett9.6 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater9.63 g
varav socker7 g
Protein7.35 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*.

Fräs grönsaker
2

Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Förbered råvaror
3

Grovhacka hasselnötter. Grovhacka spenat.

Gör svampsås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan, när grönsakerna är mjuka. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt ravioli i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt raviolin till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp ravioli och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*, och garnera med hasselnötter och resterande spenat.