
Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost, nymalen svartpeppar och solroskärnor för trevligt tuggmotstånd.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Grönkål, skuren
200
Matlagningsgrädde
200
Champinjoner
½
Zucchini
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
20
Solroskärnor
250
Ravioli med ricotta och spenat
Smör

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva svamp och lök tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Blanda väl och strö över solroskärnor. Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga. VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.

Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.

Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är al dente. Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av den krispiga grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.

Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över lagrad ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten. Toppa med resterande rostad kål och solroskärnor.