
Kvällens krämiga pastarätt är fullproppad med goda ingredienser. Vi vänder rigatoni och färsk spenat i en grädd- och tomatsås som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Sältan hos krispigt rostad prosciutto blir en perfekt smakkontrast till den krämiga getosten i toppingen, och färsk basilika fulländar dagens smarriga middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tomat
195 g
Krossade tomater, vitlök & lök
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
50 g
Prosciutto
1 st
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Placera prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj spenat.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt färsk tomat, Hello Sunrise, krossade tomater, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, salt och socker. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Under tiden, grovhacka basilika.
Smula prosciutto i mindre bitar.
Vänd ner pasta och spenat i såsen. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med getost, basilika och krispig prosciutto.