Skip to main content
Prosciutto- och getostrigatoni
Prosciutto- och getostrigatoni

Prosciutto- och getostrigatoni

med färska tomater och babyspenat

Kvällens krämiga pastarätt är fullproppad med goda ingredienser. Vi vänder rigatoni och färsk spenat i en grädd- och tomatsås som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Sältan hos krispigt rostad prosciutto blir en perfekt smakkontrast till den krämiga getosten i toppingen, och färsk basilika fulländar dagens smarriga middag.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Milk
Celery
Senf
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

75 ml

Matlagningsgrädde

30 g

Spenat

4 g

Hello Sunrise

180 g

Rigatoni

50 g

Prosciutto

1 st

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

100 g

Getost

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3207 kJ
Energi (kcal)766 kcal
Fett36 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater80 g
varav socker13.4 g
Kostfiber8.3 g
Protein31.5 g
Salt6.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium12.6 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Rosta prosciutto
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Placera prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och krispig.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Koka pasta
3

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt färsk tomat, Hello Sunrise, krossade tomater, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, salt och socker. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Under tiden, grovhacka basilika.

Smula prosciutto i mindre bitar.

Vänd ner pasta och spenat i såsen. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med getost, basilika och krispig prosciutto.