topBanner
Potatissallad

Potatissallad

med bacon, romanesco och senapsdressing

Ljummen potatissallad med senap är en populär rätt i Frankrike. Här får du en spännade variant med massor av läckra ingredienser, vilket ger dig en rätt med både potatis, bacon, frukt, grönsaker och kryddor. Salladen smakar väldigt gott kall också, så om du mot förmodan skulle få rester, kan du se fram emot att äta resten imorgon.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksenapäggnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

125 g

Bacon, skivor

½ st

Romanesco Broccoli

½ st

Lök

1 st

Päron

½ st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

40 g

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

1 påse

Körvel

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2801 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett41 g
varav mättat12 g
Kolhydrater54 g
varav socker9 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skär potatis i halvor och lägg dem i en stor kastrull med kallt, saltat vatten*. Koka upp.

Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*, och sätt på lock för att hålla dem varma.

2

Skär bacon i 2 cm breda skivor.

Skär romanesco [1/2 st, 2 pers] i små buketter.

3

Hetta upp en mellanstor stekpanna på hög värme. Tillsätt bacon och stek i 2-3 min tills gyllenbruna.

Tillsätt romanesco och en generös klick smör* och stek i 5 min.

4

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers].

Grovhacka päron och hasselnötter.

Finhacka körvel.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], senap och hälften av körveln i en stor skål.

Tillsätt lök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], päron, bacon, romanesco och potatis. Blanda väl.

6

Servera salladen i djupa tallrikar och strö över återstående körvel och hasselnötter.