topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Potatissallad

Potatissallad

med bacon, romanesco och senapsdressing

Ljummen potatissallad med senap är en populär rätt i Frankrike. Här får du en spännade variant med massor av läckra ingredienser, vilket ger dig en rätt med både potatis, bacon, frukt, grönsaker och kryddor. Salladen smakar väldigt gott kall också, så om du mot förmodan skulle få rester, kan du se fram emot att äta resten imorgon.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Romanesco Broccoli

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

400

Småpotatis

125

Bacon, skivor

½

Lök

1

Päron

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25

Senap

(Innehåller Senap)

1

Körvel

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)634 kcal
Energi (kJ)2652 kJ
Fett40.13 g
varav mättat12 g
Kolhydrater45.42 g
varav socker9.7 g
Protein18.57 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Skär potatis i halvor och lägg dem i en stor kastrull med kallt, saltat vatten*. Koka upp. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*, och sätt på lock för att hålla dem varma.

Förbered råvaror
2

Skär bacon i 2 cm breda skivor. Skär romanesco [1/2 st, 2 pers] i små buketter.

Stek bacon
3

Hetta upp en mellanstor stekpanna på hög värme. Tillsätt bacon och stek i 2-3 min tills gyllenbruna. Tillsätt romanesco och en generös klick smör* och stek i 5 min.

Hacka grönsaker
4

Finhacka lök [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka päron och hasselnötter. Finhacka körvel.

Blanda sallad
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], senap, aioli och hälften av körveln i en stor skål. Tillsätt lök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], päron, bacon, romanesco och potatis. Blanda väl.

Servera
6

Servera salladen i djupa tallrikar och strö över återstående körvel och hasselnötter.