Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Perfekt stekt lax toppas med citronsmakande ponzudressing. Underbara tillbehör är väldoftande ingefärsris, stekt pak choi, morot och vitlök, och krämig srirachamajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
1 st
Morot
1 st
Gurka
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
20 g
Sriracha
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Riv oskalad ingefära fint. Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Skär gurka i tunna skivor och placera dem i en skål. Krydda med en nypa salt och socker [1/4 tsk | ½ tsk] i en skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka lax med hushållspapper, och krydda den med salt.
Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd den och stek i 3-5 min, eller tills laxen är gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik och täck med folie för att hålla på värmen.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Riv morot (oskalad) grovt.
Torka ur stekpannan innan du hettar upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek pak choi, morot och vitlök i 3-4 min, tills något mjukare. Krydda med salt [1/4 tsk | ½ tsk] och peppar.
Pressa ur vätska från gurka med händerna precis innan servering.
Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.
Lägg upp ingefärsris i skålar.
Toppa med stekta grönsaker, gurka och lax.
Ringla ponzudressing över laxen.
Servera med en klick srirachamajonnäs.