Skip to main content
Plantbaserade bitar i krämig basilikasås
Plantbaserade bitar i krämig basilikasås

Plantbaserade bitar i krämig basilikasås

med vitlöksmos och kålsallad

Våra smarriga plantbaserade bitar blir ännu godare när de steks krispiga och sedan får simra i en krämig sås med matlagningsgrädde och basilika. Vitlöksdoftande potatismos blir ett perfekt tillbehör, och vi svänger även ihop en kålsallad med päron och citrusfrukt.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller: Soja Kan innehålla spår av: Ägg)

1 st

Citrusfrukt

150 g

Kålmix

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

20 ml

Sojasås med lågt saltinnehåll

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

500 g

Potatis

1 st

Äpple

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3702 kJ
Energi (kcal)885 kcal
Fett49.3 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker24.6 g
Kostfiber11.8 g
Protein27.3 g
Salt3.8 g
Potassium1236.9 mg
Calcium4.5 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered frukt
2

Halvera citrusfrukt.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda kålsallad
3

Blanda en skvätt citrusfruktsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix och ställ åt sidan.

Stek plantbaserade kycklingbitar
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek plantbaserade kycklingbitar med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Laga sås
5

Under tiden, grovhacka basilika.

Sänk till medelvärme och vänd ner sojasås, matlagningsgrädde, vatten och basilika i stekpannan.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp potatismos, plantbaserade kycklingbitar med sås och kålsallad på tallrikar.