
Våra smarriga plantbaserade bitar blir ännu godare när de steks krispiga och sedan får simra i en krämig sås med matlagningsgrädde och basilika. Vitlöksdoftande potatismos blir ett perfekt tillbehör, och vi svänger även ihop en kålsallad med päron och citrusfrukt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller: Soja Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Citrusfrukt
150 g
Kålmix
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
20 ml
Sojasås med lågt saltinnehåll
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
500 g
Potatis
1 st
Äpple
1 st
Palsternacka
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till sallad
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Halvera citrusfrukt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda en skvätt citrusfruktsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek plantbaserade kycklingbitar med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Under tiden, grovhacka basilika.
Sänk till medelvärme och vänd ner sojasås, matlagningsgrädde, vatten och basilika i stekpannan.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Lägg upp potatismos, plantbaserade kycklingbitar med sås och kålsallad på tallrikar.