Skip to main content
Pistagebakad vit fisk
Pistagebakad vit fisk

Pistagebakad vit fisk

med vispad ost och avokadosallad

Ugnsbakad fisk är både supergott och riktigt enkelt att lyckas med! Dagens fisk är kolja, och vi lyxar till det genom att toppa den med ett knaprigt täcke av panko, pistagenötter och olivolja som blir vackert gyllene i ugnen. Dagens tillbehör blir smörslungad potatis som vi vänder i oregano och en fräsch sallad med rucola, tomat och avokado. Dessutom svänger vi ihop en riktigt krämig sås genom att vispa salladsost med crème fraiche och citronsaft.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Laga mig först
Allergener:
Nötter
pistaschmandel
Gluten
Vete
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

30 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistaschmandel Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Avokado

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

400 g

Småpotatis

1 st

Oregano

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

40 g

Rucola

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4047 kJ
Energi (kcal)967 kcal
Fett60 g
varav mättat25.2 g
Kolhydrater48.2 g
varav socker10.1 g
Kostfiber12 g
Protein48.5 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium376.7 mg
Calcium30.7 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, tillsätt smör och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Vispa ost
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Smula salladsost fint.

Blanda salladsost, crème fraiche, citronsaft och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Vispa ordentligt och ställ åt sidan.

Tillaga fisk
3

Finhacka pistagenötter.

Blanda salt, olivolja, panko och pistagenötter i en liten skål.

Placera fisk på en plåt med bakplåtspapper. Torka med hushållspapper och krydda med salt.

Toppa fisk med pistagetäcke och pressa försiktigt fast det.

Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered sallad
4

Under tiden, finhacka oregano.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skölj rucola.

Blanda sallad
5

Blanda rucola, salt och olivolja i en stor skål.

Vänd kokt potatis med oregano.

Servera
6

Lägg upp fisk, rucola och potatis på tallrikar.

Toppa rucola med tomat och avokado. Krydda avokado och tomat med en nypa salt.

Servera med en klick vispad salladsost.