HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Kikärtsfritters
topBanner
Pannstekta kikärtsfritters

Pannstekta kikärtsfritters

med krispig fattoushsallad och vitlöksyoghurt

Kikärtsfritters med salladsost, kummin och persilja är ytterst välsmakande och matiga. Ikväll serverar vi dem med krispig fattoushsallad med rädisa, sallad, körsbärstomater och gurka, krämig vitlöksyoghurt och naankrutonger.

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:MjölkSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

1 paket

Kikärtor

2 g

Spiskummin, malen

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Naanbröd

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

1 st

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)614 kcal
Energi (kJ)2571 kJ
Fett28.18 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater59.55 g
varav socker10.2 g
Protein26.11 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna naanbröd [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [½ msk | 1 msk], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 5-8 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka persilja. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Mosa kikärtor fint med en gaffel i en stor skål. Rör i smulad salladsost [½ paket, 2P]. Tillsätt grönsaksbuljong, spiskummin, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], en nypa peppar* och hälften av persiljan. Blanda väl och ställ åt sidan.

3

Grovhacka gemsallad. Halvera körsbärstomater. Finhacka gurka. Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

5

Blanda olivolja* [½ msk | 1 msk] och en nypa salt* i en medelstor skål. Tillsätt rädisor, sallad, körsbärstomater, gurka och resterande persilja. TIPS: Vänta med att blanda salladen tills den ska serveras, så den håller sig krispig.

6

Lägg upp kikärtsfritters på tallrikar, och servera med fattoushsallad. Ringla över vitlöksyoghurt och toppa med naankrutonger.