
Kikärtsfritters med salladsost, kummin och persilja är ytterst välsmakande och matiga. Ikväll serverar vi dem med krispig fattoushsallad med rädisa, sallad, körsbärstomater och gurka, krämig vitlöksyoghurt och naankrutonger.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Kikärtor
2 g
Spiskummin, malen
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Naanbröd
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 st
Sallad
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna naanbröd [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [½ msk | 1 msk], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 5-8 min, eller tills gyllene.

Finhacka persilja. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Mosa kikärtor fint med en gaffel i en stor skål. Rör i smulad salladsost [½ paket, 2P]. Tillsätt grönsaksbuljong, spiskummin, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], en nypa peppar* och hälften av persiljan. Blanda väl och ställ åt sidan.

Grovhacka gemsallad. Halvera körsbärstomater. Finhacka gurka. Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda olivolja* [½ msk | 1 msk] och en nypa salt* i en medelstor skål. Tillsätt rädisor, sallad, körsbärstomater, gurka och resterande persilja. TIPS: Vänta med att blanda salladen tills den ska serveras, så den håller sig krispig.

Lägg upp kikärtsfritters på tallrikar, och servera med fattoushsallad. Ringla över vitlöksyoghurt och toppa med naankrutonger.