Pannstekt kyckling med asiatiska kryddor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kyckling med asiatiska kryddor

Pannstekt kyckling med asiatiska kryddor

med ingefärsris och syrlig coleslaw

Samla familjen runt matbordet och bjud på en rätt som alla kommer att gilla. Vi bryner mör kycklinginnerfilé och gör en smakrik sås med vitlök, soja och sweet chilisås att skeda över den och vårt fluffiga ingefärsris. Syrlig lime får smaksätta vår krämiga coleslaw med morot, kålmix och asiatisk majonnäs som vi serverar som tillbehör.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Morot

½ st

Lime

280 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Kålmix

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3406 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett31.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater91.6 g
varav socker21.3 g
Protein42.4 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt och Ginger Ninja.

Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda coleslaw
4

Blanda en skvätt limesaft, majonnäs, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt morot och kålmix och blanda väl.

Blanda vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Koka sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Tillsätt vitlök, sojasås, sweet chilisås, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa salt i stekpannan och rör runt.

Tillsätt mjölblandning under omrörning och sjud i 3–4 min, eller tills sås bubblar och har tjocknat.

Vänd ner kyckling i sås.

Servera
6

Lägg upp ris, coleslaw och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med sås.