Pannstekt kolja och citronsmörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kolja och citronsmörsås

Pannstekt kolja och citronsmörsås

med syltad gurksallad med senapsdressing

Fisk och citron är en klassisk smakkombination, och i kväll lagar vi kolja i en härlig smörsås smaksatt med citronpeppar. Fänkål är en underskattad grönsak, men smakar fantastiskt ugnsrostad, och ihop med klyftpotatis blir den ett perfekt tillbehör. Vi svänger också ihop en smarrig sallad med syltad gurka, schalottenlök, dill och senapsdressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Senap
Sulfiter
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Fänkål

1 st

Gurka

1 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Dill

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Smör (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2203 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett18.7 g
varav mättat9 g
Kolhydrater53.8 g
varav socker11.1 g
Protein37.2 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Halvera och skär fänkål i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och fänkål på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Grovhacka dill.

Blanda sallad
3

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], senap och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Tillsätt gurka, schalottenlök och dill och vänd runt.

Stek fisk
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Tillsätt smör [2 msk | 4 msk] och låt smälta i pannan.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och citronpeppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, gurksallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image