Panerad kolja i umamisås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad kolja i umamisås

Panerad kolja i umamisås

med fluffigt ris och färgglad sallad

Har du koll på umami? Det räknas som den femte grundsmaken – efter salt, surt sött och beskt – och har en rund och fyllig smak. Perfekt som smaksättare i såsen i dagens middag – panerad kolja som får en gyllene och krispig yta i stekpannan. Såsen innehåller även ingefära, vitlök och soja och smakar fantastiskt ihop med den stekta fisken och det kokta riset. Vi gör också en färgglad sallad på pak choi, äpple och morot som ett fräscht grönt tillbehör.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Blötdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 g

Chiliflakes

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

1 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2915 kJ
Energi (kcal)697 kcal
Fett18.2 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater90.3 g
varav socker15.9 g
Protein42.1 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Lägg grönsaker i en skål och ställ åt sidan.

Panera fisk
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och chiliflakes i en ny djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök.

Ställ fisk åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Stäng av värmen (eftersom pannan fortfarande är varm) och tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk].

Stek ingefära och vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], umamisås och sojasås [1/2 paket, 2P] och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Vänd grönsaker med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen precis innan servering.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp ris, sallad och sås på tallrikar.

Toppa sås med fisk.