Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar och räkor och serverar den med stekta gyoza och asiatisk dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Koriander
½ g
Chiliflakes
300 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Lime
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Fisksås
(Innehåller: Fisk, Soja)
1 st
Paprika
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
100 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 msk
Olja till stekning
4 msk
Vatten till gyoza
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till räkor
2 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Lägg över i en skål och blanda med chiliflakes. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt gyoza till pannan i ett lager med den platta sidan neråt. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.
Tillsätt vatten, täck med lock och ångkoka i 2–3 min, eller tills genomvarma.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Under tiden, skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Hetta upp olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.
Stek morot och paprika i 3–4 min, tills de har mjuknat.
Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta. Krydda generöst med salt och peppar.
TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Använd fler pannor om det blir för trångt.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt limesaft, ketchup, socker och en nypa peppar i en liten skål.
Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.
Stek i 1 min, tills precis genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp pad thai i djupa tallrikar och pressa över limesaft
från resterande limeklyftor.
Garnera med jordnötter och koriander.
Servera med gyoza toppade med asiatisk dressing.