En krämig ravioli är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Vi börjar med att steka zucchini och pangrattato. Zucchinin och ravioli fĂ¥r lov att kokas färdigt i en god och vacker sĂ¥s som fĂ¥r härligt grön färg av spenat och pesto. En perfekt vardagsrätt som lagas pĂ¥ under en halvtimme!
Läs produktetiketten för att fĂ¥ all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(InnehĂ¥ller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehĂ¥lla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
250
Ravioli med ricotta och spenat
60
Pesto, grön
(InnehĂ¥ller Mjölk, Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(InnehĂ¥ller Gluten, Vete)
1
Basilika
1
Zucchini
2
Vatten (steg 4)
Finhacka vitlök. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda panko, riven hĂ¥rdost och en generös skvätt olivolja* i en liten skĂ¥l. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna pĂ¥ medelhög värme. Stek pankomix tills gyllene, 2-3 min. Ă–verför till en skĂ¥l.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs vitlök i 30 s. Tillsätt zucchini och stek tills mjuk, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, pesto och vatten* [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Tillsätt ravioli i ett lager. Koka upp sĂ¥sen, sänk sen till medelvärme. Sjud under omrörning tills sĂ¥sen har tjocknat och ravioli är mjuk, 5-7 min. Tillsätt spenat och lĂ¥t mjukna under försiktig omrörning.
Finhacka basilika.
Lägg upp krämig ravioli i skĂ¥lar och strö över pangrattato.
Garnera med basilika.