topBanner
One-pan ravioli

One-pan ravioli

med pangrattato och spenat

En krämig ravioli är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Vi börjar med att steka zucchini och pangrattato. Zucchinin och ravioli får lov att kokas färdigt i en god och vacker sås som får härligt grön färg av spenat och pesto. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkäggglutensulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

60 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållermjölk, ägg, gluten)

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 påse

Basilika

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2878 kJ
Energi (kcal)688 kcal
Fett38 g
varav mättat17 g
Kolhydrater59 g
varav socker11 g
Kostfiber6 g
Protein27 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda panko, riven hårdost och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pankomix tills gyllene, 2-3 min. Överför till en skål.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs vitlök i 30 s. Tillsätt zucchini och stek tills mjuk, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

4

Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, pesto och vatten* [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Tillsätt ravioli i ett lager. Koka upp såsen, sänk sen till medelvärme. Sjud under omrörning tills såsen har tjocknat och ravioli är mjuk, 5-7 min. Tillsätt spenat och låt mjukna under försiktig omrörning.

5

Finhacka basilika.

6

Lägg upp krämig ravioli i skålar och strö över pangrattato. Garnera med basilika.